Legal network of sweden presenterar i samarbete med norstedts juridik

Sju juriststudenter som förändrar
juristbranschen på sitt egna sätt

Om projektet
Legal Network of Sweden lanserar i samarbete med Norstedts Juridik
"Sju juriststudenter som var och en förändrar juristbranschen på sitt egna sätt."

Sedan start har vi haft ett mål att minska gapet mellan juristprogrammen och arbetslivet. Vi vill omvandla juristbranschen till en mer modern, hållbar och diversifierad bransch. Genom att göra detta kan vi säkerställa att morgondagens jurister kan möta mer komplexa juridiska utmaningar - och göra världen till en bättre plats.

Vi har därav sett ett behov av att öka inkluderingen av unga talanger i diskussionen om framtidens juristbransch. I en noggrann urvalsprocess har vi valt ut sju olika juriststudenter från vårt nätverk som delar deras väg mot juridiken, tidigare erfarenheter och engagemang. På så sätt blir juriststudenter hörda och inkluderade i utvecklingen framåt. Vi vill inspirera andra studenter med spännande bakgrunder att boosta sin karriär genom Legal Network of Sweden.

I en allt mer komplex och föränderlig värld är nya infallsvinklar och ny initiativförmåga avgörande för att driva branschens innovationsförmåga framåt - och undvika stagnation och tunnelseende. Vi vet att pluralism driver innovation samt lockar såväl genuina talanger som framåttänkande ledare.

De sju utvalda juriststudenterna har mottagit ett diplom och uppmärksammas genom intervjuer som publiceras på vår hemsida. I följande inlägg kommer ni att få lära känna de utvalda juriststudenterna och hur de förändrar juristbranschen - på sitt egna sätt.

De utvalda studenterna är: Devanshi Gandhi, Fatima Al-Yassiry, Dustin Zojaji, David Mikhail, Maricar Joy Tuazon, Ismail Quttineh och Jordana Athanasiadou.
Devanshi Gandhi
Fatima Al-Yassiry
Dustin Zojaji
Läs intervjun Läs intervju Läs intervjun
Läs intervjun
David Mikhail
Maricar Joy Tuazon
Ismail Quttineh
Läs intervjun Läs intervjun

I samarbete med

Läs intervjun
Jordana Athanasiadou