FAQ - Legal Network of Sweden

.

Varför Legal Network of Sweden?

Vill du få en språngbräda i karriären ska du ansöka bli en del av Legal Network of Sweden. Vi ger juriststudenter en fot in till ledande affärsbyråer. Mentorprogram värvas med events, utbildningar och nätverkande, och berör frågor såsom ledarskapsutveckling. Vi investerar i dig. Du är juristbranschens framtid.

Vad ingår i ett medlemskap?

Ett medlemskap ger dig tillgång till vår unika plattform med e-kurser i bland annat självledarskap, stresshantering, delegering och mycket mer. Du blir även inbjuden till våra events och webbinarium. Endast medlemmar kan ansöka till vårt mentorprogram tillsammans med ledande advokatbyråer.

Vad ingår i ett mentorprogram?

Du som blir antagen får bland annat:
- En mentor
- Tillgång till ett exklusivt programupplägg med nätverksträffar och mentorsträffar.
-Tillgång till byrå-specifikt material.
- Inbjudan till privat Facebook-grupp. - Ett diplom från Legal Network of Sweden att du deltagit i programmet, samt ett eventuellt rekommendationsbrev.

Hur blir jag antagen till ett mentorprogram?

I en rigorös antagningsprocess handplockar vi juriststudenter till ett exklusivt mentorprogram med landets ledande advokatbyråer. Du ansöker genom att skicka in ditt cv och dina betyg till oss på info@legalnetworkofsweden.com.

Vi gör sedan ett urval av vilka kandidater i form av intervjuer och/eller personlighets- och logiktester.

Vem passar mentorprogrammet bäst för?

Mentorprogrammet passar för alla juriststudenter, men är särskilt anpassat för juriststudenter som studerar de övre terminerna vid ett av juristprogrammen (termin 4 och uppåt) och nyexaminerade jurister. Programmet ger både vägledning från en mentor, samtidigt som man får möjlighet att lära känna en advokatbyrå - vilket kan vara en fördel i en rekryteringsprocess.

Vad kostar ett medlemskap?

Ett medlemskap är helt kostnadsfritt, och det gäller även för mentorprogrammet. Juriststudenter som blir antagna till ett mentorprogram kan däremot komma att betala en mindre avgift vid särskilda events för att säkerställa att vårt program är av högsta kvalitet. Blir man antagen till vårt program förutsätter vi att man deltar aktivt i programmet och är med på samtliga obligatoriska moment.

Hur mycket tid tar det i anspråk?

Ett mentorprogram beräknas ta ett par timmar i månaden. Det är inga problem att kombinera med studier och/eller arbete. Däremot förväntas du delta aktivt, vara förberedd och närvarande på eventen, samt ta dig tid till reflektion efteråt.

Tänker ni omfatta juriststudenter i mentorprogrammen som inte har så höga betyg?

Det finns andra faktorer utöver betyg som är avgörande för en affärsjurist framgång. Vi vet från forskning att studenter som exempelvis arbetar vid sidan av studierna kan uppvisa en stark drivkraft och självledarskap som kan väga upp för det faktum att man inte har toppbetyg. Vi tar gärna emot ansökningar från studenter som inte har en perfekt passform med den traditionella rekryteringsprofilen. Vi gör en genuin och rigorös helhetsbedömning av alla ansökningar.

Var blir jag medlem?

Du blir medlem genom att registrera dig på vår e-learning plattform. För att bli antagen till ett mentorprogram skickar du in ditt cv och dina betyg separat till: info@legalnetworkofsweden.com.

Registerera ditt medlemskap här.

Nyhetsbrev

Få de senaste uppdateringarna om karriärråd, studietips, personlig utveckling och mer.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.